route

 

 

 


 

BEZOEKERS (dus óók die uit de directe omgeving van de manege) kunnen NIET parkeren bij de manege de Dollard. Er is ter plekke onvoldoende ruimte om alle auto’s te plaatsen. De beschikbare ruimte is voor de standhouders en er moet ruimte gelaten worden voor de bussen en de eventuele hulpdiensten. Maar ……  

ROUTEBORDEN   brengen je naar de grote (gratis) parkeerplaats aan de PAPIERBAAN in WINSCHOTEN (Navigatie: Postcode 9672 BG Winschoten). Daar volg je de aanwijzingen van de parkeerwachters. Vanaf de parkeerplaats brengen prachtige old timer bussen van het Nationaal BusMuseum je, óók gratis!, naar de Midwinterwol (en uiteraard ook weer terug!)

MINDER VALIDE bezoekers kunnen WÉL bij de manege parkeren. (Navigatie: ‘Oostereinde 26, Winschoten’ of volg vanaf de Parkeerplaats ‘Papierbaan’ een van de pendelbussen als je geen navigatie hebt.)

Uitsluitend op vertoon van het vignet wordt je door verkeersregelaars verwezen naar een parkeerplek bij de ingang van de manege.

Plaats dit vignet duidelijk zichtbaar bij de voorruit!


LET OP!! Tijdens de Midwinterwol is er een PARKEERVERBOD van kracht op de toegangsweg (OOSTEREINDE) naar de manege. Daar geparkeerde auto’s blokkeren namelijk de doorgang van de pendelbussen en eventuele hulpdiensten en zullen daarom worden verwijderd.


 

Routes naar parkeerplaats aan de Papierbaan Winschoten

Vanaf Zwolle  (A28):  

Bij afslag 32  naar de N33 richting Rolde – Gieten – Veendam

Bij NOORDBROEK (afslag 44)  naar de A7 (E22) Richting Winschoten

en dan vanaf Winschoten (A7 – afslag 47): Klik hier

 

Vanaf Groningen (A7): Klik hier

Vanaf Duitsland (A7): Klik hier

Vanaf Finsterwolde  / Blauwestad (N967): Klik hier

 


 

Route Pendelbus Parkeerplaats – Midwinterwol: klik hier

Route Pendelbus – NS station Winschoten – Midwinterwol: klik hier

De rit duurt +/- 5 minuten vanaf de grote parkeerplaats en +/- 10 minuten vanaf het station . Dus de te verwachten wachttijd bij de parkeerplaats zal waarschijnlijk niet meer dan 10 minuten bedragen. Bij het Station mogelijk iets langer.

Ben je ruim op tijd, dan kun je bij de open haard in de kantine onder het genot van een kopje koffie of thee wachten tot de opening (10.00 uur).


PENDELBUSVERVOER   TREINPASSAGIERS   MIDWINTERWOL 

PENDELbus  =  BELbus !!

  Vanaf het NS station Winschoten kun je worden opgehaald (en natuurlijk weer worden teruggebracht) door een prachtige old timer bus van het Nationaal Bus Museum.

Zó werkt het…..

  • Bij aankomst bij NS station Winschoten (of vlak daarvóór) bel je naar 06 – 20118946 en meld je dat je bij het station staat. Na het telefoontje is de pendelbus er dan, onder normale omstandigheden, met 10 minuten. Het telefoonnummer staat ook aangeplakt in de stationshal in Winschoten en aan de overkant van het station bij Hotel New Royal York.
  • Uiteraard wordt je ook weer teruggebracht. Meld dan bij het vertrek vanaf de Midwinterwol aan de chauffeur dat je naar het station gebracht wil worden. En dan wordt dat geregeld.
  • Als je het station uitkomt, kijk dan even om je heen en dan zie je de zeer herkenbare old timer bus voor je klaar staan.
  • Op deze manier hoef je als Midwinterwolbezoeker nooit lang op de bus te wachten en rijden de bussen ook niet voor niets naar het station.

 We wensen je een fijne busrit in een unieke old timer bus waar je hooguit één keer per jaar in zult zitten!!


Met Openbaar Vervoer naar de Midwinterwol? 

 

  

Plan dan HIER je reis