wat je ÉCHT MOET WETEN !

Wat bezoekers van de Midwinterwol moeten weten….

ALGEMEEN   

  • Midwinterwol is het enige 2-daags internationaal evenement in Nederland met een uitsluitend wol en wolgerealteerd aanbod. Het is dan ook een feest voor alle wol-, spin, brei-, haak-, vilt- en weefliefhebbers. Als je in wol en alles daar omheen geïnteresseerd bent zal je niet snel zomaar een stand voorbij lopen. 
  • Ons doel: het realiseren van een sfeervol wolevenement van hoge kwaliteit dat betaalbaar is voor bezoekers en standhouders en waar zowel voor de hobbyist als de professional veel te zien is en waar iedereen zich welkom voelt. 
  • Alle standhouders nemen deel op uitnodiging van de organisatie (Low Lands Legacy). Op deze manier bewaken we dat het aanbod passend is en weten standhouders en bezoekers dat je geen Perzische tapijtjes, trainingspakken, onderbroeken en of bolletjes acryl zult aantreffen. Niet dat we iets tegen deze producten hebben, maar deze passen niet op de Midwinterwol. 
  • Dit jaar zullen een kleine 90 enthousiaste standhouders uit verschillende Europese landen zich presenteren, demonstreren, vragen beantwoorden en vertellen over hun producten. Behalve uit Nederland zijn er dit jaar ook deelnemers uit Begië, Duitsland, Engeland, Wales en de Oekraïne.

PARKEREN   De Midwinterwol locatie (manege De Dollard, Winschoten) beschikt helaas niet over voldoende parkeerruimte. Daarom parkeren bezoekers (gratis) op een parkeerplaats in de buurt. Daar staan vervolgens een aantal pendelbussen van het Nationaal Busmuseum klaar om je (ook gratis) naar de manege te brengen (en terug, natuurlijk). Bezoekers die met de trein komen, kunnen een speciaal nummer bellen en worden dan (en weer gratis) opgehaald en teruggebracht door één van de pendelbussen. Bezoekers met een invaliden P-kaart kunnen wél bij de manege parkeren. Klik hier voor de parkeren details.

LOCATIE   De manege De Dollard beschikt over een 1800m2 binnen (dus overdekte) rijbak. De ondergrond is hard aangereden zand en is daarmee prima toegankelijk voor electrische en handgeduwde rolstoelen en rollators. 

TEMPERATUUR   De binnenrijbak is niet verwarmd. Maar het is er droog en er waait geen wind. Echter, rond half december is het meestal geen kortebroekenweer. Houdt daar met je kleding dus rekening mee. Overigens, als het nodig mocht zijn kun je je heerlijk opwarmen bij de lustig brandende open haard in de kantine. 

HONDEN    Helaas hebben we na een aantal vervelende ‘ongelukjes’ moeten besluiten om geen honden toe te laten. Uitzonderingen worden gemaakt voor kleine hondjes die constant worden gedragen of in een karretje worden gereden. En natuurlijk zijn hulphonden met hun baasjes wél van harte welkom!

PINNEN    De manege beschikt niet over een geldautomaat (flappentap). Maar bij steeds meer standhouders kan wél met PIN worden betaald.

KAARTEN    Entreekaarten zijn uitsluitend à contant bij de kassa van de manege verkrijgbaar.

VRAGEN?    Heb je nog vragen en staat die informatie niet elders op deze website? Neem dan contact met ons op.