Jill Shepherd's Workshops 2019

 

Jill Shepherd (Montgomeryshire, Wales) is een expert op het gebied van kaarden en spinnen. Ze heeft workshops e.d. verzorgd in Zweden, Denemarken, Noorwegen, Frankrijk, Amerika, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. En nu voor het vierde jaar op de Midwinterwol.  Jill heeft vele jaren ervaring als vakdocent Kunst, Ontwerp, Techniek en Geschiedenis en is gespecialiseerd in ‘Textiel en Grafisch Ontwerp’. Haar overdrachtelijke vaardigheden voor zowel kleine als grote groepen worden alom geroemd evenals haar zeer inspirerende en ontspannen manier van werken. Het beloven weer onderhoudende, maar vooral inspirerende en leerzame bijeenkomsten te worden. De voertaal is Engels, met hier en daar 'een beetje' Nederlands. 


Jill Shepherd: Hans en Gerrie zijn zo vriendelijk geweest om mij opnieuw uit te nodigen voor deze jubileum-editie Midwinterwol. Ik beschouw dit als een voorrecht en verheug me erop mijn Nederlandse en Duitse vrienden weer te zien. De Midwinterwol  is het hoogtepunt van mijn jaar. Met alle onzekerheid rondom de Brexit is het niet te voorspellen of ik de komende jaren in staat ben om met jullie te komen werken. Ik ben dan ook van plan om van de workshops iets bijzonders te maken!

Alle workshops zijn ontworpen om je vaardigheden (verder)  te ontwikkelen, en je uit te dagen om op verschillende manieren naar je ambacht te kijken. Omdat de groepen niet te groot zijn kan ik  je binnen de beschikbare tijd voldoende individuele aandacht geven. om samen te kijken welke technieken voor jou geschikt zijn.

 Kortom: deze workshops zijn ontworpen om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Dus: wees dapper en avontuurlijk en haal meer voldoening en plezier uit je hobby!

Jill Shepherd.Voor alle 'Jill Shepherd' workshops geldt:

 • De workshops vinden plaats in de ruimte grenzend aan de kantine (rechts achterin)
 • Je dient voor WS 2 zelf een (goed werkend, ready-to-go) spinnewiel  / mee te nemen. Er is echt geen tijd voor het nakijken / afstellen / repareren!
 • Deelnemers aan WS 2 kunnen hun auto bij de manege parkeren (na ontvangst van je betaling sturen we je hiervoor een parkeervignet)
 • Opgave workshops uitsluitend via het aanmeldformulier (zie onderaan deze pagina)
 • Maximaal 12 deelnemers per workshop. Dus wees er snel bij!
 • Kosten €37,50 (per workshop)


Workshop 1    Haal meer uit je mengbord (blending board)

Inhoud: In deze workshop laat Jill je zien wat er allemaal mogelijk is bij het werken met een mengbord. Je werkt op eenvoudige kleine mengborden en alle overige materialen zijn aanwezig. Dus behalve een goed humeur en zin hoef je verder niets mee te nemen!

 • Geschikt voor   Beginners en gevorderden
 • Dag / datum      Vrijdagochtend 13 december
 • Tijd                      10.30 – 13.00 uur Workshop 2    Spinnen met kralen

 Inhoud: In deze workshop wordt, zoals de titel al doet vermoeden, het spinnen met kralen behandeld. Zo ga je zelf aan de gang om op z'n 'Jills' kralen en draadjes te combineren. Hiervoor neem je mee: je eigen (goed werkend!) spinnewiel en als je hebt, je mooiste kralen om te verwerken. Als je handkaarden hebt is het fijn als je die meeneemt.

 • Geschikt voor     Spinners en spinsters die al kunnen spinnen
 • Dag / datum        Vrijdagmiddag 14 december
 • Tijd                        14.00 – 16.30 uur

 


Workshop 3     Weven zonder getouw

Inhoud: Dat je niet altijd een getouw nodig hebt om te weven, dat laat Jill je zien in deze workshop. Meenemen: een niet al te grote droge tak met een 'vork'. Dus een soort Y tak. En neem wat van je gekste, ongewone garens mee. Waarschijnlijk zal je versteld staan van het eindresultaat!

 • Geschikt voor    Beginners en gevorderden
 • Dag / datum       Zaterdagochtend 14 december
 • Tijd                       10.30 – 13.00 uur

 

 

Workshop 4   Boek(je)binden

Inhoud: Deze workshop is weer eens heel wat anders. Je leert op 3 manieren een leuk notitieboekje maken. JIll kennende zal een wollig element zeker niet ontbreken! Je hoeft zelf geen materiaal mee te nemen.

 • Geschikt voor    Beginners en gevorderden
 • Dag / datum      zaterdagmiddag 14 december
 • Tijd                      14.00 – 16.30 uur

 

Inschrijfformulier Jill Shepherd workshops

Je inschrijving is definitief nadat het totaal verschuldigde bedrag is bijgeschreven (€37,50 p/ws) op Rabobank 150362390 t.n.v. Low Lands Legacy   IBAN: NL53RABO0150362390   o.v.v. je NAAM (graag dezelfde als op de aanmelding!) en WORKSHOPNUMMER(S).

Formulier: Inschrijving workshops JIll 2019

 

Let op:

Wij zijn van 10 t/m 30 oktober in Engeland. In deze periode zullen geen e-mails worden beantwoord. Bevestigingen voor deze workshop volgen dan ook ná 30 oktober.

Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.Informatie over de overige workshops / demonstraties volgt begin november!


 


 

 

 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK